Meny

Main
Föreningen
FAQ
 
  Lanen

 

Info
Bilder

Film
Ljud
Musikvideo
Lanarna


  Login
 

Ulan FTP
Ulan Mail
Ulan Gallery
Chatt
Server status

  Mellan lanen
    Motorfilmer
Övrigt
  Guider
    Fläkthastighet
Vattenkylning
Gummivagga
Router + ICQ
Väskdator
  Recensioner
    Logitech Quickcam Pro 4000
Phillips Toucam Pro II

Raidmax Mustang 289 (eng)
 

Att få ICQ-ftp fungera bakom sin router

 
Denna guide tar dig igenom hur man konfigurerar sin router för att få ICQ, "skicka och ta emot filer", att fungera bakom en router.
 

Inledning

En router är en mycket bekväm liten sak som bl.a. Delar internetuppkopplingen så att du kan använda flera datorer på samma Ip-adress. Men dock så blockerar routern alla portar till datorerna, den vet inte till vilken av datorerna portarna ska länkas till så alla är stängda från början. Vissa program som ICQ blir störda av detta och resultated på ICQ är att man inte kan skicka eller ta emot filer. Men det går att "öppna upp" portarna och länka dom till rätt dator.
 

Konfigurera routern

Om du har en bredbandsdelare(router), och du vill använda en eller flera icq klienter bakom den och alla ska kunna skicka och ta emot filer.

Det kommer fungerar såhär: Routern tar emot anrop på olika tcp portar och efter lite konfig vidarebefodrar den dessa till rätt dator där icq ligger och lyssnar på rätt portar.

I mitt fall har jag en bredbandsdelare/router av typen Level one men det spelar inte så stor roll principen är oftast den samma.

 
 

Jag ansluter via IE(Internet Explorer) och går via webinterface och väljer Virtual Server. För att ansluta till rotuern skriver man bara routerns Ip-adess i webbläsaren(brukar vara 192.168.0.1 eller 192.168.2.1, 192.168.2.1 i mitt fall. Tips kolla vad du har för lokalt Ip, om det är t.ex. 192.168.0.4, då är oftast Ipet till routern 192.168.0.1, etta på slutet alltså.)
Sedan fyller man i som bilden visar privat Ip 2-6 är då dator nr 1. port 7-11 dator nr 2.

Viktigt är att använda 5 portar för en ftp-överföring (Obs! endast en ner/uppladdning åt gången)

Tryck sedan på Apply och logga ut.

 
 

Nu är inställningarna för port-vidarebefodring klara. Då ska man ställa in så att ICQ ligger och lyssnar på rätt portar på rätt maskin.
Från Main knappen i ICQ väljer man Preferences sedan Connections och fliken User, just nu är jag på maskinen 192.168.2.100 och ICQ ska alltså lyssna på portarna 5201-5205.
Det sjuka nu är att om detta är det enda man gör, så struntar ICQ i dina inställningar och använder precis som vanligt helt slumpvis utvalda portar.

För att få det att fungera måste man nu:
1. Klicka i Using proxy, välja Socks 4 och sedan klicka på OK och starta om ICQ.
2. Sedan måste man gå till samma ställe igen och klicka i Not using Proxy, som på bilden ovan, klicka sedan på OK och starta om ICQ och anslut.

Klart.

  Heta länkar

 

# Ulan CS-Server
# Lan Bilder
# Väskdator(guide)

# Lan Filmer
# Gratis webchatt
# Foto över Umeå
# Filarkiv
  Reklam

 
 
  Statistik