Meny

Main
Föreningen
FAQ
 
  Lanen

 

Info
Bilder

Film
Ljud
Musikvideo
Lanarna


  Login
 

Ulan FTP
Ulan Mail
Ulan Gallery
Chatt
Server status

  Mellan lanen
    Motorfilmer
Övrigt
  Guider
    Fläkthastighet
Vattenkylning
Gummivagga
Router + ICQ
Väskdator
  Recensioner
    Logitech Quickcam Pro 4000
Phillips Toucam Pro II

Raidmax Mustang 289 (eng)
 

Logitech Quickcam Pro 4000

 
Att snabbt kunna ta bilder och filma direkt in i datorn har alltid lockat, men bild kvalitén på webbkameror har aldrig varit speciellt bra. Men nu har det kommit modeller som kan ta bilder upptill *1megapixel, som denna webbkamera.
*Interpolerat

Specifikationer

Max upplösning: (Video) 640x480
Bilder per sekund: (Max) 30
Stillbildsfunktion: Ja (1280x960 interpolerat, 1.3MP)
Anslutning: USB
Inbyggt minne: Nej
Inbyggd mikrofon: Ja
Garanti: 2år
 

Mjukvaran

Mjukvaran som följer med Quckcam Pro 4000 är mycket bra. Den är lätt, smidig och har de funktioner som man behöver. Jag är van med den äldre versionen av Image studio och tycker den är bättre än den nya eftersom den äldre har allt samlat, galleri, video och bild inspelning på samma fönster, smidigare än så kan det inte bli, och den äldre versionen av Image studio funkar även med denna kamera. Den har även Zoom och "face tracking", men dessa funkar inte så jätte bra. Zoomen funkar bra men bilden blir kass.
 

Test och kommentarer

Första intrycket av Logitech Quickcam Pro 4000 är att den är snygg. Men det är inte det som är det viktiga, utan hur blir bilderna.

Upptill 1280x960 står det att den kan ta, och det kan den, men det är interpolerat. Interpolering är när datorn förstorar upp pixlarna i bilden så att bilden blir större. Detta är egentligen bara "fusk", men stortsätt alla webbkameror gör så. 640x480 tar den utan interpolering.
 
Bilder och filmklipp
     
    Tagen i mörker   Film
 
 

Slutsats

Quickcam Pro 4000 är en mycket bra kamera och det har gjorts framsteg med bildkvalitén, även fast att den skulle ta "riktiga" Megapixel bilder är lite att ljuga.
  Heta länkar

 

# Ulan CS-Server
# Lan Bilder
# Väskdator(guide)

# Lan Filmer
# Gratis webchatt
# Foto över Umeå
# Filarkiv
  Reklam

 
 
  Statistik