Meny

Main
Föreningen
FAQ
 
  Lanen

 

Info
Bilder

Film
Ljud
Musikvideo
Lanarna


  Login
 

Ulan FTP
Ulan Mail
Ulan Gallery
Chatt
Server status

  Mellan lanen
    Motorfilmer
Övrigt
  Guider
    Fläkthastighet
Vattenkylning
Gummivagga
Router + ICQ
Väskdator
  Recensioner
    Logitech Quickcam Pro 4000
Phillips Toucam Pro II

Raidmax Mustang 289 (eng)
 

Phillips Toucam Pro 2

 
Att snabbt kunna ta bilder och filma direkt in i datorn har alltid lockat, men bild kvalitén på webbkameror har aldrig varit speciellt bra. Men nu har det kommit modeller som kan ta bilder upptill *1megapixel, som denna webbkamera.
*Interpolerat

Specifikationer

Bilder per sekund (Max) 60
Stillbildsfunktion Ja (1280x960 pixlar)
Anslutning USB 1.1
Inbyggt minne Nej
Inbyggd mikrofon Ja
 

Mjukvaran

Mjukvaran som följer med Phillips Toucam Pro 2 är verkligen helt värdelös! Fem olika program följer med, men ingen av dom är något att ha. Det är några standardprogram som har jag har sett följer med Kodaks äldre(nyare också?) digitalkameror. Men de är verkligen helt värdelösa.

Vidcap
Media player classic

Här är två gratis program som faktiskt funkar riktigt bra. Enda nackdelen med dom är att de inte är lika lätta och smidiga som t.ex. Quickcam Pro 4000's Image studio. Vidcap är för att ta bilder och mpclassic är för film. Ett plus är dock de inställningar som man kan göra i drivrutinerna, kontrast och mycket mer, de är bra.
 

Test och kommentarer

Den har en lite annorlunda design Toucam Pro 2. Den är snygg fast varför har dom så svårt att göra en bra ställning till kameran? Phillips äldre modeller har som tre metallben som är böjbara. Visst, de funkar, men är inte den snyggaste eller bästa lösningen. Toucam Pro 2 har en "ståbit", men varför, varför var de tvungna att ha kabelöppningen så att den går under foten!? Rättar man inte till kabeln så att den går efter skåran så ramlar den nästan alltid. Dom gamla metallfötterna följer också med, fast dom är inte så mycket bättre.

Men när vi går till bildkvalité tycker jag Toucam Pro 2 är den bästa webbkameran som finns i dagsläget. Den har bättre bildkvalité än Quickcam Pro 4000 men mjukvaran till Toucam Pro 2 gör att Quickcam blir mycket intressantare.

 
Bilder och filmklipp
     
    Tagen i mörker   Film
 
 

Slutsats

Phillips Toucam Pro 2 är nog den webbkamera som tar bäst bilder i dagsläget. Men mjukvaran är verkligen dålig, och stativet är inte heller speciellt bra. Fixar Phillips en bra mjukvara, som Quickcams, och bättre ställning så skulle den helt klart vara bäst, men p.g.a mjukvaran till Toucam så skulle jag föredra Quickcam Pro 4000.
  Heta länkar

 

# Ulan CS-Server
# Lan Bilder
# Väskdator(guide)

# Lan Filmer
# Gratis webchatt
# Foto över Umeå
# Filarkiv
  Reklam

 
 
  Statistik